18. 2. 2012.

Dečko mi je poklonio hit - BLIC ŽENA,18.02.2012.


Katarina Živković je prošle godine blistala na svim poljima. Pobedila je u rijalitiju Farma, zaljubila se u manekena Baneta Jankovića, a njena pesma Ljubav postala je jedan od najvećih hitova.
- Godina 2011. bila je moja. Sve što sam postigla rezultat je napornog i poštenog rada. Srećna sam što je publika umela to da prepozna i vine me u sam vrh estradnog neba - kaže Katarina (22).
Baladu Ljubav koju su napisali Biljana Spasić i Damir Handanović, Katarina je dobila na poklon od svog dečka Baneta.
- Pošto smo planirali da letujemo na Tenerifima, onako usput sam mu rekla kako bih želela da imam dobru pesmu za koju bih snimila spot u prelepom ambijentu ovog ostrva. Njemu je to bilo dovoljno, bacio se na posao i darovao mi najlepši poklon koji sam do sada dobila - priča.
Katarina je rođena u Leskovcu, gradu u kojem je i stasala. Kao jedinica bila je centar sveta mame Verice i tate Branislava. Ipak, kako kaže, nikada nije zloupotrebljavala njihovu pažnju i ljubav.
EMOTIVNA ŠTREBERKA
- Bila sam mirna i povučena. Volela sam crtaće, bojanke, lutke... Mama mi je pričala da sam bila preskromna, da nisam bila zahtevna i probirljiva i da sam imala razumevanja za njih kada nisu imali novca da mi kupe neku igračku. Umela sam da se radujem svakoj sitnici i mogu vam reći da sam srećna zbog toga. zato što i sada umem da cenim sve što imam.
Da ima dara za muziku, otkrila je prilično rano, ali tome nije pridavala veliku pažnju. Ipak, kada je pred učiteljicom i celim razrredom otpevala pesmu Snežane Savić Topolska 18 , shvatila je da joj glas nije prosečan.
- Svi su bili zabezeknuti i gledali su me u čudu. Tada sam shvatila da su tata i mama govorili istinu o mom talentu, za koji nisam verovala da postoji.
Ipak, uprkos raskošnom glasu, škola joj je bila na prvom mestu, a petice u grlu prioritet.
- U osnovnoj školi sam bila vukovac, jedan od najboljih đaka. Osvajala sam prva mesta na takmičenjima iz matematike, istorije i srpskog jezika. Ma, šta da vam kažem, bila sam pravi mali štreber - kaže.

NA KRILIMA MUZIKE
I kada je upisala Srednju medicinsku školu, nastavila je da ređa dobre ocene. Ali sa dolaskom puberteta došle su i promene. Počeli su da je zanimaju izlasci, momci, druženje, a naročito muzika.
- Sa 17 godina sam se prijavila na audiciju za Zvezde Granda . Iako sam imala pevačkog iskustva, nisam se previše nadala. Međutim poziv iz Granda stigao je munjevito. Pošto roditelji nisu znali da sam se prijavila, morala sam da im kažem istinu. Malo sam se plašila njihove reakcije, ali su me maksimalno podržali. Znali su da je muzika moja ljubav i prepustili su me njoj. Naravno, uz uslov da školu ne smem da zapostavim - kaže.
I SLAVA I LJUBAV
Ljubitelji narodne muzike nisu ostali imuni na njen raskošni glas. Radila je punom parom, a publika je uživala u njenom talentu. Do sada je snimila nekoliko singlova, ali album nije. Veruje da će joj se uskoro i ta želja ispuniti. 
Osim muzikom, Katarina je simpatije publike pobrala i pobedom u trećem serijalu Farme . Kaže da će to iskustvo pamtiti do kraja života.
- Baš mi je bilo teško. Nedostajala mi je porodica. Osećala sam mnogo negativne energije, falili su mi dobri ljudi. Taj šou, ta teška psihička igra, naučio me je mnogim stvarima. Mislim da više nikada neću učestvovati u emisijama sličnog tipa jer se sa tim ne bih više igrala. 
Osim pobede i popularnosti, Farma joj je donela i ljubav.
Bane Janković je bio jedan od učesnika, a vezu su započeli tokom serijala.
- Iako sam mislila da meni to nikako ne može da se dogodi, pogrešila sam - priča Katarina. - U početku sam se sklanjala od njega, ali negde sam osećala da će se među nama nešto desiti. Tako je i bilo. Iako smo oboje temperamentni, dobro smo se uklopili. Jedino se ne slažemo oko izbora TV kanala. Ja volim serije, a Bane sport.
Iako je ranije stalno izlazila, malo je usporila. Kaže da joj više prijaju mirne večeri sa prijateljima.
- Neću da kažem da sam dobra domaćica da bih se nekome ulizivala. Ne, nisam dobra domaćica i ne znam da pripremam hranu. Znam da odem u restoran, znam da naručim hranu telefonom, znam da napravim sendvič...Kada bude došlo vreme da naučim da kuvam, ja ću to i uraditi.

Piše: Jelena Vukelić

1 коментар: